Osumnjičen za prisilu prema službenoj osobi i prijetnju

Pulska je policija dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 41-godišnjakom utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi i prijetnja.

 Foto: Ilustracija 

Pulska je policija dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 41-godišnjakom utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi i prijetnja. Naime, postupajući po dojavi o narušavanju javnog reda i mira, policijski službenici su 7. svibnja  oko 19.10 sati ispred trgovine u Ulici Centar zatekli 41-godišnjeg muškarca. Muškarac je odbio dati na uvid osobnu iskaznicu te je tijekom privođenja u policijsku postaju, dok se nalazio u službenom policijskom vozilu počeo prijetiti smrću i  vrijeđati i omalovažavati policijske službenike. Potom je šakom u predjelu glave udario policijskog službenika dok je drugog policijskog službenika koji je pokušao spriječiti daljnji napad pokušao ugristi.

Protiv osumnjičenog se nadležnom prekršajnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici te nadležnom odvjetništvu kaznena prijava zbog kaznenog djela prisila prema službenoj osobi i prijetnje.



Stranica