Teška prometna nesreća na Istarskom ipsilonu

U prometnoj nesreći koja se dogodila 29. svibnja oko 17.50 sati, na Istarskom ipsilonu u blizini Cerovlja, ozlijeđeno je osam osoba.

Foto: Ilustracija  

U prometnoj nesreći koja se dogodila 29. svibnja oko 17.50 sati, na Istarskom ipsilonu u blizini Cerovlja, ozlijeđeno je osam osoba.

Nesreća se dogodila kada je 20-godišnji vozač upravljao automobilom VW Polo, pulske registarske oznake, iz smjera tunela Učka prema Pazinu. U zavoju na desno, gdje je kolnik razdijeljen uzdužnom isprekidanom crtom na dvije prometne trake namijenjene za promet vozila u oba smjera, 20-godišnjak je iz neutvrđenog razloga skrenuo u lijevo i djelomično prešao na suprotnu kolničku traku, gdje je prednjim bočnim dijelom udario u zadnji bočni dio automobila Opel Vivaro, zagrebačke registarske oznake, kojim je upravljao 51-godišnjak. Od siline udarca, Opel je u potpunosti prešao na suprotnu kolničku traku te je udario u prednji dio automobila VW Touran, njemačke registarske oznake, kojim je iz smjera tunela Učka upravljao 41-godišnjak. Touran je od siline udarca, udario u zaštitnu ogradu, dok se Opel zarotirao i udario u  prednji dio automobila Fiat Bravo, pulske registarske oznake, kojim je, također iz smjera tunela Učka, upravljala 18-godišnja vozačica.

U prometnoj nesreći ozlijeđeno je osam osoba. Teške tjelesne ozljede zadobili su 51-godišnji vozač Opela i 53-godišnji suvozač, koji su prevezeni u riječku bolnicu te 76-godišnji putnik iz Tourana, koji se nalazi u pulskoj bolnici. Lakše je ozlijeđeno pet osoba, i to 47-godišnjakinja, 22-godišnjakinja, 20-godišnjakinja i 20-godišnjak iz Opela te 41-godišnji vozač Tourana.

Protiv 20-godišnjeg vozača podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu radi sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Za vrijeme trajanja očevida, od 17.50 do 21.40 sati, promet je bio zatvoren za sva vozila od čvora Ivoli do čvora Cerovlje.



Stranica