Održan radni sastanak predstavnika PU istarske i PU Koper

Danas je u Valbandonu načelnik PU istarske Dragutin Cestar zajedno s najbližim suradnicima održao radni sastanak s načelnikom PU Koper Danimirom Rebecom i njegovim suradnicima.

Foto: PU istarska

Danas je u Valbandonu načelnik PU istarske Dragutin Cestar zajedno s najbližim suradnicima održao radni sastanak s načelnikom PU Koper Danimirom Rebecom i njegovim suradnicima. Riječ je tradicionalnom sastanku koji se održava svake godine uoči turističke sezone. Prilika je to da se ocjeni suradnja dviju uprava tijekom prethodne godine i dogovore modaliteti daljnje suradnje, osobito tijekom turističke sezone.

S obje strane dosadašnja je suradnja ocijenjena vrlo uspješnom, poglavito u dijelu pravovremene razmjene informacija i koordiniranog postupanja u dijelu zajedničkog postupanja na graničnim prijelazima, smanjenu prometnih gužvi u špici sezone, ali i kvalitetnom razmjenom operativnih obavijesti i zajedničkih postupanja u predmetima složenih kriminalističkih istraživanja.

Suradnja će se nastaviti na isti način i u predstojećoj turističkoj sezoni  kako bi se osigurala što bolja protočnost na graničnim prijelazima, ali istodobno provodile sve mjere koje su neophodne poradi sprječavanja terorizma.  Važan aspekt suradnje nastavit će se u dijelu koordiniranog postupanja u slučajevima ilegalnih prelazaka državne granice, razmjene informacija vezano za tranzit navijačkih skupina, održavanja većih javnih okupljanja, kao i razmjenu obavijesti na području suzbijanja kriminaliteta.

Veća fotografija



Stranica