Podijeljene nagrade savjesnim vozačima

Foto: PU istarska 

U prostorijama Turističke zajednice grada Pule danas su podijeljene prigodne nagrade savjesnim vozačima. Nastavak je to preventivne aktivnosti Dan ljubaznosti u prometu, koja je održana 31. svibnja na pulskim prometnicama.

Naime, Postaja prometne policije Pula-Pola, Grad Pula i Turistička zajednica grada Pule organizirali su preventivnu akciju u cilju povećanja sigurnosti pješaka u prometu, kao i u cilju razvijanja tolerantnijeg odnosa između vozača i pješaka. Na četiri pješačka prijelaza, u Santoriovoj, Tomasinijevoj, Marulićevoj i Koparskoj ulici, policijski službenici su zajedno s pripadnicima prometne jedinice mladeži, evidentirali ''savjesne'' i ''nesavjesne'' vozače. Evidentirana su ukupno 123 ''savjesna'' vozača, koja su zaustavila vozilo i propustili pješake na obilježenom pješačkom prijelazu,  i to 94 vozača muškog spola i 29 vozačica. Ukupno je zabilježeno 70 ''nesavjesnih'' vozača, odnosno vozača koji nisu zaustavili vozilo i propustili pješake na obilježenom pješačkom prijelazu.   

Nakon obavljenih analiza, pri čemu je u obzir uzeto i ranije poštivanje prometnih propisa, odabrano je 18 ''savjesnih'' vozača, za koje je Turistička zajednica grada Pule pripremila prigodne nagrade. Direktorica turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj, pomoćnik načelnika policijske postaje za preventivu cestovnog prometa Dubravko Šlibar i djelatnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu  Mirna Mošnja uručili su danas ''savjesnim'' vozačima nagrade i pohvalili njihovo poštivanje prometnih propisa. Među nagrađenim vozačima bili su uglavnom, po godinama, iskusni vozači, što s obzirom na činjenicu da je u obzir uzeto i ranije poštivanje prometnih propisa, govori da se doista radi o savjesnim vozačima, koji mogu biti primjer drugim sudionicima u prometu.

Policijska uprava istarska čestita nagrađenim vozačima i još jednom zahvaljuje sudionicima u prometu, koji su podržali ovu preventivnu akciju. Pozivamo građane i turiste da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dio naše svakodnevnice,  a sve kako bi se povećao osjećaj sigurnosti na pulskim prometnicama, odnosno kako bi se svi osjećali sigurnije i ugodnije u gradu u kojem živimo.



Stranica