Prometna edukacija u Puli

Foto: PU istarska   

U nastavku redovitih preventivnih aktivnosti, danas su djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola,  u prostorijama Centra za rehabilitaciju Gregovica proveli edukaciju korisnika centra glede njihovog sudjelovanja u prometu.

Pomoćnik načelnika policijske postaje Dubravko Šlibar i policijski službenik Luka Mesić održali su štićenicima centra predavanje o osnovama ponašanja u prometu. Prisutnima je posebno skrenuta pozornost  da budu pažljivi prilikom kretanja ulicama, odnosno da obavezno koriste nogostup,  a  da cestu prelaze pažljivo, i to samo na obilježenom pješačkom prijelazu, uz prethodnu provjeru vozila koja se eventualno približavaju prijelazu. Policijski službenici savjetovali su korisnicima centra da prilikom prelaženja  ceste  potraže pomoć od mlađih i zdravijih osoba te da za vrijeme smanjene vidljivosti ili noću  nose odjeću s reflektirajućim tvarima kako bi bili lakše uočljivi ostalim sudionicima u prometu.

Osim djelatnika prometne policije, na edukaciji su sudjelovali i pripadnici Interventne jedinice policije, koji su prisutnima prezentirali opremu i službena vozila, koja policija koristi prilikom obavljanja službe.



Stranica