Aktivnosti pomorske policije tijekom vikenda

Policijski službenici Postaje pomorske policije Pula-Pola su tijekom vikenda, radi održavanja povoljnog stanja sigurnosti na moru, odnosno povećanja sigurnosti kupača, ronioca i nautičara, provodili pojačani nadzor na moru.


Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje pomorske policije Pula-Pola su tijekom vikenda, radi održavanja povoljnog stanja sigurnosti na moru, odnosno povećanja sigurnosti kupača, ronioca i nautičara, provodili pojačani nadzor na moru.

Kontrolirana su ukupno 42 plovila, od čega 8 domaćih i  34 strana plovila te 89 osoba, od kojih 44 hrvatska i  45 stranih državljana.

Policijski službenici utvrdili su ukupno 36 prekršaja, od čega 26 prekršaja nepropisnog glisiranja (devet državljana Austrije, pet državljana Njemačke, četiri državljana Slovenije, tri državljana Italije, tri hrvatska državljana te po jedan državljanin Mađarske i Češke).

Od ostalih prekršaja iz Pomorskog zakonika, utvrđena su dva prekršaja neposjedovanja potrebitih dokumenata na plovilu, dva upravljanja bez uvjerenja o osposobljenosti i jedno zaticanje kupača na udaljenosti većoj od 100 metara od obale. Što se tiče drugih prekršaja, utvrđena su tri prekršaja iz Zakona o Schengenskim granicama i dva prekršaja iz Zakona o obveznom osiguranju u prometu.



Stranica