Nesretni slučaj

Jučer, 18. srpnja oko 18,40 sati u autokampu na području Poreča, prilikom održavanja manifestacije, 68-godišnjak je upravljao zaprežnim vozilom koja su vukla dva vola.

Foto: Ilustracija  

Jučer, 18. srpnja oko 18,40 sati u autokampu na području Poreča, prilikom održavanja manifestacije, 68-godišnjak je upravljao zaprežnim vozilom koja su vukla dva vola. Nakon što je 68-godišnjak zaustavio zaprežno vozilo,a 20-godišnja djelatnica pozvala goste kampa da se približe kako bi vidjeli volove, 56-godišnja slovenska državljanka stala je između volova u namjeri fotografiranja. U tom su se trenutku volovi uznemirili te nekontrolirano počeli vući zakočena zaprežna kola te su pritom kopitima ozlijedili slovensku državljanku i 68-godišnjaka koji ih je pokušao smiriti i zaustaviti.

U događaju je uslijed nekontroliranog kretanja zaprežnih kola ozlijeđena i 20-godišnja djelatnica i gost kampa 46-godišnji austrijski državljanin te je oštećeno  nekoliko kamp kućica.

Policijski službenici su ubrzo uspjeli  zaustaviti  vola koji se razvezao i ometao sigurno odvijanje prometa. O događaju je izvješteno nadležno državno odvjetništvo te veterinarska stanica radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.    68-godišnjak i 56-godišnja slovenska državljanka prevezeni su u OB Pula dok je 20-godišnjoj djelatnici i austrijskom državljaninu pružena pomoć na HMP Poreč.

Policijski službenici na mjestu događaja obavljaju očevid.



Stranica