Policijski službenici treći na lovačkom natjecanju

Foto: PU istarska

Lovački savez Istarske županije je u suradnji sa lovnim uredom Pazin te Lovačkim društvom Vepar iz Pazina, 5. kolovoza u Lindaru organizirao 1. županijsko lovačko natjecanje u gađanju puškama s užljebljenim cijevima na siluetu vepra, na udaljenosti od 50 m. Svaki lovac, odnosno natjecatelj imao je  mogućnost pucati tri puta u većeg vepra, koji se kretao u lijevo i tri puta pucati u manjeg vepra, koji se kretao u desno, a sve u vidljivom prostoru od deset metara.

Na lovačkom gađanju sudjelovali su lovci svih sedam lovnih ureda u Istarskoj županiji, ukupno njih dvadeset i jedan teekipa Policijske uprave Istarske u sastavu Nikola Cindrić iz Policijske postaje Umag-Umago, Ivica Šest iz Policijske postaje Pazin i Dinko Novogradac iz Policijske postaje  Pula-Pola, koji su ekipno zauzeli izvrsno treće mjesto.

Natjecanje je ujedno bila i demonstracija pravilnog pojedinačnog lova, pravilnog punjenja oružja lovačkim nabojima,preciznosti lovačkog oružja i strjeljačka preciznost lovaca sve kako bi se povećala sigurnost u lovištima. 

Natjecanju i podjeli nagrada nazočili su Đuro Dečak, predsjednik Lovačkog saveza Hrvatske,  Milan Antolović, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribolov i vodoprivredu u Istarskoj županiji te Valter Opašić, načelnik Policijske postaje Pazin.



Stranica