Pripazite na svoje životinje

Istarska je policija tijekom jučerašnjeg dana zaprimila dvije prijave građana o držanju životinja bez nadzora.

Foto: Ilustracija

Istarska je policija tijekom jučerašnjeg dana zaprimila dvije prijave građana o držanju životinja bez nadzora. Naime, 9. kolovoza oko 19.30 sati, kod Zarečkog krova, 19-godišnjakinja je bez povodca šetala zlatnog retrivera te su u jednom trenutku dotrčala dva  staford teriera, koje je također bez povodca šetala 21-godišnjakinja. Psi su se sukobili te ih je 21-godišnjakinja pokušala razdvojiti, pri čemu je lakše ozlijeđena, dok je od posljedica sukoba zlatni retriver uginuo 10. kolovoza. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona  prekršajima protiv javnog reda i mira, 19-godišnjakinji i 21-godišnjakinji su izdani prekršajni nalozi.

Drugi događaja desio se 10. kolovoza oko 17.10 sati, na Velom Vrhu u Puli, kada je 55-godišnjak   držao bez nadzora stado od oko 15 koza, koje su se u jednom trenutku razbježale te je jednu od njih udario vlak. Vlasniku koza izdan je prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona  prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako one ne bi ugrožavale ljude i druge životinje.

Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu.    



Stranica