Pokušali prebaciti preko državne granice jedanaest Afganistanaca

Buzetska je policija dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 40 i 21 godine utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj.

Foto: Ilustracija 

Buzetska je policija dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 40 i 30 godine utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj.

Naime, policijski  službenici su 3. rujna oko 20 sati, nedaleko Ročkog Polja, zaustavili dva vozila kojima su upravljali 40-godišnjak i 30-godišnjak. U vozilima se nalazilo jedanaest državljana Afganistana u dobi od 18 do 39 godina te troje djece.  Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo muškarci su uhićeni. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni, temeljem prethodnog dogovora, 3. rujna oko 15 sati u Zagrebu preuzeli državljane Afganistana, koje su namjeravali prevesti do blizine državne granice kako bi ilegalno  prešli u Republiku Sloveniju.

Vozači vozila su uz kaznenu prijavu u popodnevnim satima 4. rujna privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske dok su punoljetnim državljanima Afganistana uručeni prekršajni nalozi zbog prekršaja iz Zakonika  o Schengenskim granicama.



Stranica