Sigurno u školu s HAK-om 2016

Foto: PU istarska

U utorak, 13. rujna, na Trgu Portarata u Puli, auto klub „Pula-Rovinj“ povodom početka nove školske godine organizirao je prometno preventivnu akciju „Sigurno u školu s HAK-om 2016“ kojoj su se pridružili i policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola te policijski službenici Odjela prevencije PU istarske u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“,  a sve s ciljem podizanja svijesti o važnosti poštivanja prometnih propisa i osvještavanja najmlađih sudionika u prometu o potencijalnim opasnostima. U ime grada Pule, akciji je prisustvovala  pomoćnica  pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Irena Peruško.

U sklopu navedene akcije pulski osnovnoškolci i  djeca iz vrtića sa područja grada Pule, imali su priliku naučiti kako se pravilno ponašati u prometu pa su tako uz pomoć policijskih službenika mogli sigurno prelaziti preko pješačkog prijelaza, značenje pojedinih svjetala na dječijem semaforu postavljenom na poligonu, čuti policijsku sirenu na službenom vozilu te koje najčešće pogreške treba izbjegavati u prometu. Na kraju su  djeci podijeljeni prigodni pokloni, reflektirajući prsluci, privjesci,  bojanke i knjige u kojima je opisano kako se sigurno ponašati u  prometu.

Isto tako ovom akcijom se željelo senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače na oprez u prometu u prvim danima nove školske godine.



Stranica