Predajte oružje bez sankcija

Policijska uprava istarska poziva građane da bez sankcija predaju policiji oružje koje nezakonito posjeduju, kao i da ne ostavljaju bez nadzora, na mjestima koja su lako dostupna djeci i drugim osobama, oružje, streljivo i eksplozivne tvari

Foto: Ilustracija

Građanin koji je želio ostati anoniman predao je jučer policijskim službenicima u Vinkuranu jednu bojevu ručnu bombu M75. Osim toga, jučer je na Valovinama u Puli, u putnoj torbi pronađena vježbovna ručna bomba M92, dok je u moru, uz šetnicu na Obali Aldo Negri u Rovinju, pronađen plinski pištolj.

Policijska uprava istarska poziva građane da bez sankcija predaju policiji oružje koje nezakonito posjeduju, kao i da ne ostavljaju bez nadzora, na mjestima koja su lako dostupna djeci i drugim osobama, oružje, streljivo i eksplozivne tvari. Napominjemo da se protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak te da oružje mogu predati anonimno, bez davanja osobnih podataka i podataka o načinu na koji su došli u posjed oružja.

Građani koji žele predati oružje, ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192 ili 0800 8892 te će na njihovu kućnu adresu doći stručni policijski službenici koji će takvo oružje preuzeti na siguran način. 



Stranica