Održano predavanje polaznicima autoškole u Labinu

Foto: PU istarska 

Kako bi se povećala sigurnost u prometu, pogotovu u odnosu na ponašanje mladih vozača, u prostorijama auto škole Pučkog otvorenog učilišta Labin je jučer održano edukacijsko-prezentacijsko predavanje polaznicima auto škole.

Predavanje su održali policijski službenik iz Službe za sigurnost cestovnog prometa PU istarske, Eduard Samac i policijska službenica za sigurnost i preventivu PP Labin, Radmila Pekas. Polaznicima autoškole prikazali su prezentaciju “Ubacite oprez u brzinu“ te fotografije mjesta najtežih prometnih nesreća. Upoznali su ih i o najčešćim greškama mladih vozača kod prometnih nesreća s najtežim posljedicama, brzinom i zaustavnim putom te važnosti korištenja sigurnosnog pojasa. Također, polaznici su imali priliku isprobati tzv. Pijane naočale“ koje prezentiraju psihofizičke sposobnosti i stanje osoba pod utjecajem alkohola.

Na kraju edukacije polaznicima autoškole podijeljeni su anketni listići kako bi se mogla dobiti povratna informacija o njihovom mišljenju u svezi provedbe projekta.

Predavanju je bilo nazočno 19 polaznika autoškole i instruktor vožnje Marko Vuletović.



Stranica