Stanje sigurnosti cestovnog prometa

Tijekom proteklog vikenda je na području PU istarske evidentirano ukupno deset prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Foto: Ilustracija

Vikend od 14.10.-16.10.2016. godine

Tijekom proteklog vikenda je na području PU istarske evidentirano ukupno deset prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam  prometnih nesreća s materijalnom štetom. U nesrećama su četiri osobe lakše ozlijeđene. U tri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola. 

Ukupno je utvrđeno 285 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 124 prekršaja
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 20 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 13 prekršaja
  • nepropisno pretjecanje – 20 prekršaja
  • ostali prekršaji – 108 prekršaja

 

Tijekom vikenda kontrolirano je 590 sudionika u prometu. Iz prometa su isključena 22 vozača i devet vozila.  

U petak,14. listopada od 9 do 14 sati na području Postaje prometne policije Pula provedena je prometna akcija „Nadzor brzine kretanja vozila“. Tijekom akcije utvrđena su 44 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih 41 prekršaj prekoračenja brzine. Najveća izmjerena brzina je na autocesti A9, gdje se mladi  vozač u dobi od 22 godine s automobilom BMW kretao brzinom od 174 km/h. Zbog počinjenog prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 3.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.



Stranica