Održan sportsko-edukativni turnir ''Baci drogu u koš''

Foto: PU istarska

Tijekom trajanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, na području Policijske uprave istarske, provode se brojne preventivne aktivnosti, kojima je cilj skrenuti pozornost javnosti na problem ovisnosti. Tako je i danas na Trgu Portarata u Puli održan tradicionalni,  sportsko-edukativni turnir pod nazivom ''Baci drogu u koš'', u kojem su učenici osnovnih škola sudjelovali u slobodnim bacanjima.

Uz brojne učenike sedmih i osmih razreda svih pulskih osnovnih škola, preventivnoj akciji su nazočili načelnica Policijske postaje Pula-Pola Tatjana Božac-Maksić, zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, koordinator kampanje ''Bježi – Via'' Diego Bosusco Ptica te predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Turnir su slobodnim bacanjima otvorili načelnica policijske postaje Tatjana Božac Maksić, boksač Marko Čalić, odbojkašica OK Pula Gea Barbić i prošlogodišnji pobjednik natječaja ''Bježi! Via!'' Toni Borina, dok je za zabavni dio programa bila zadužena plesna skupina AB original. Nakon što su učenici odigrali slobodna bacanja, rezultat je bio neriješen te su stoga učenici dviju najboljih škola, OŠ Monte Zaro i OŠ Tone Peruško, odigrali pripetavanje, u kojem je pobjedu odnijela OŠ Monte Zaro, dok je trećeplasirana bila Škola za odgoj i obrazovanje Pula

U ugodnoj božićnoj atmosferi, sudionici turnira složili su se da droga nije dobar odabir, a načelnica Policijske postaje Pula-Pola i zamjenica gradonačelnika Pule pozvale su sve okupljene da odaberu sport i zdravi način života te su naglasile važnost zajedničkog djelovanja cjelokupne zajednice na rješavanju problema svih oblika ovisnosti.  



Stranica