Priveden zbog više provala

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 27-godišnji hrvatski državljanin počinio pet kaznenih djela teška krađa

Foto: Ilustracija

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 27-godišnji hrvatski državljanin počinio pet kaznenih djela teška krađa. Sumnjiči ga se da je 10. rujna, na Fiželi, provalio VW Golf, njemačkih registarskih oznaka te u Renault Megane, mađarskih registarskih oznaka. Iz prvog vozila je otuđio novčanik s dokumentima, karticama i novcem, čime je 21-godišnjeg njemačkog državljanina oštetio za nekoliko tisuća kuna, dok je iz drugog vozila otuđio navigaciju, mobitel i novac, čime je 37-godišnju mađarsku državljanku oštetio za nekoliko tisuća kuna. Potom je 27. rujna provalio u još dva automobila, i to u Gladijatorskoj ulici u VW Polo, daruvarskih registarskih oznaka, iz kojeg je otuđio torbu s dokumentima i novcem te u Ulici Croazia u teretno vozilo Hyundai H-I, zagrebačkih registarskih oznaka, iz kojeg nije ništa otuđio. Time je 32-godišnjaka i pravne osobe iz Pakraca i Zagreba oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Posljednje kazneno djelo za koje ga se tereti, 27-godišnjak je počinio u noći  s 21. na 22. siječnja, kada je u Emovoj ulici provalio u ugostiteljski objekt i otuđio blagajnu s pologom, čime je 48-godišnjeg vlasnika oštetio za više stotina kuna.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.



Stranica