Policija savjetovala građane u Bujama

Foto: PU istarska

Policijski službenici Policijske postaje Buje-Buie i Odjela prevencije su jučer, 7. lipnja, na prostoru održavanja mjesečnog sajma u Bujama, u sklopu preventivnog projekta ''Sigurnost u turističkoj sezoni 2017'', održali info punkt namijenjen stranim i domaćim turistima, ali i svim građanima s ciljem edukacije o samozaštitnom ponašanju.

Tom  prigodom policijski službenici podijeli su letke, u kojima je na hrvatskom i stranim jezicima opisano na koji se način mogu zaštiti od krađa na plaži ili iz objekta u kojima borave, kako osigurati bicikli od krađe, kako ne ostavljati vrijedne stvari u automobilima i  drugi korisni savjeti, a sve kako ne bi postali laka meta počiniteljima kaznenih djela. Policijski službenici građanima su savjetovali i da se pridržavaju prometnih propisa, da brzinu prilagode uvjetima na cesti te da ako piju, ne voze.

Budući ovakve preventivne aktivnosti imaju pozitivan odjek u javnosti te ih građani dobro prihvaćaju i sa zanimanjem slušaju savjete policijskih službenika, Odjel prevencije će nastaviti s njihovim provođenjem tako da će se slični info punktovi uskoro organizirati i u drugim gradovima na području Istre.



Stranica