Priveden zbog protuzakonitog prebacivanja osoba

Buzetska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 42-godišnji državljanin Srbije počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravaka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici šengenskog sporazuma.

Foto: Ilustracija

Buzetska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 42-godišnji državljanin Srbije počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravaka u Republici Hrvatskoj,  drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici šengenskog sporazuma.

Naime, policijski službenici granične policije su 16. srpnja oko 3.50 sati, na županijskoj cesti Vodice-Mune, zaustavili automobil Mazda, srpskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 42-godišnji državljanin Srbije, dok se u vozilu nalazilo pet državljana Afganistana. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su državljani Afganistana nezakonito ušli iz Srbije u Hrvatsku, nakon čega ih je 42-godišnji državljanin Srbije preuzeo i s vozilom prevezao do Istre. Državljani Afganistana trebali su nezakonito prijeći državnu granicu sa Slovenijom, no u tome su ih spriječili policijski službenici.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 17. srpnja u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Državljani Afganistana izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za azil te su upućeni na smještaj u odgovarajuće ustanove.



Stranica