Europski dan bez poginulih u prometu

Foto: Ilustracija

Jučer je na području Policijske uprave istarske, ali i cijele Hrvatske, obilježen Europski dan bez poginulih u prometu. European Day Without A Road Death ili Projekt EDWARD ovime je ušao u drugu godinu realizacije, a cilj mu je bio dan bez poginulih osoba u prometu. Projekt je pokrenula Europska mreža prometne policije (TISPOL), a podržava ga Europska komisija.

Na području Policijske uprave istarske tijekom jučerašnjeg dana nisu evidentirane prometne nesreće s težim stradavanjima. Dogodile su se tri prometne nesreće, u kojima je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. Intencija obilježavanja ovog dana bila je da svi sudionici u prometu razmisle o rizicima te o tome kako njihovi postupci utječu na druge sudionike u prometu, kao i da razmisle o načinima smanjivanja rizika i povećanja sigurnosti.

Policijski službenici su, sudjelujući u projektu Europskog dana bez poginulih u prometu, proveli i preventivno-represivne aktivnosti na svom području, od kojih izdvajamo:

  • Preventivna prometna akcija ''Sigurno u školu s HAK-om'', u kojoj su sudjelovali policijski službenici PP Labin, a koja se održavala u organizaciji HAK-a, u sklopu Europskog tjedna mobilnosti.
  • Preventivno-represivnu prometnu akciju ''Nadzor poštivanja prometnih propisa od strane vozača prema pješacima i nadzor poštivanja prometnih propisa pješaka'', u kojoj su sudjelovali policijski službenik PP Buje u vremenu od 8-11 sati.


Stranica