Rezultati 24-satnog nadzora brzine kretanja

Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća, do kojih dolazi zbog nepropisne ili neprilagođene brzine, policijski službenici proveli su pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja.

Foto: Ilustracija

Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća, do kojih dolazi zbog nepropisne ili neprilagođene brzine, policijski službenici  proveli su pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja. 

Nadzor brzine  proveden je od 6 sati ujutro 23. studenoga do 6 sati ujutro 24. studenoga. Na području Istre policija je nadzirala brzinu kretanja vozila na ukupno 86 lokacije, od kojih su 34 lokacije predložili građani.

Tijekom nadzora brzine policijski službenici kontrolirali su 224 vozila, prilikom čega su utvrdili ukupno 125 prekršaja, od čega 90 prekršaja prekoračenja brzine. Za vrijeme trajanja prometne akcije, na području Policijske uprave istarske dogodile su se tri prometne nesreće, od čega je nepropisna ili neprilagođena brzina bila uzrok jedne prometne nesreće s materijalnom štetom na pazinskom području. 

Budući je nepropisna brzina, uz alkohol, jedan od osnovnih uzroka najtežih prometnih nesreća, podsjećamo još jednom vozače da poštuju ograničenja brzine kretanja te da vožnju prilagode stanju i uvjetima na cesti.



Stranica