Djeca iz Centra Liče Faraguna posjetila istarsku policiju i dobila darove

Foto: PU istarska

U Policijsku upravu istarsku danas su pristigla djeca iz Centra Liče Faraguna Labin, a vesele mališane dočekali su Sveti Nikola i načelnik policijske uprave Alen Klabot sa suradnicima. Sveti Nikola jučer je dugo putovao i nosio darove, a kako ima mnogo dobre djece, neka od njih su svoje poklone dobila tek danas.

Uz pomoć policijskih službenika, Sveti Nikola je djeci podijelio darove koje su za njih pripremili djelatnici Policijske uprave istarske u okviru humanitarne akcije ''Budi nekom djetetu Sveti Nikola''. Naime, kako bi pokazali da su policijski službenici prijatelji djece i da su tu za njih kada je to potrebno, djelatnici policijske uprave i pripadnici Udruge specijalne jedinice policije BAK Istra prikupljali su pakete s igračkama i slatkišima te su u svega tjedan dana prikupili oko 600 darova. Neke od darova Sveti Nikola je jučer podijelio djeci iz Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula, Škole za odgoj i obrazovanje Pula, Dječjeg Doma Ruža Petrović i mališanima na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Pula, dok su preostale darove dobili štićenici Sigurne kuće Istra i danas djeca iz Centra Liče Faraguna Labin.

Dječjih osmjeha i oduševljenja Svetim Nikolom nije nedostajalo, a nakon što su primili darove, mališani su mogli saznati nešto više o policijskom poslu, razgledati policijska vozila i fotografirati se na službenom motociklu. Policijskim službenicima i Svetom Nikoli zahvalili su prigodnim darom, a nakon toga su se, u pratnji policijskog motocikla, uputili razgledati Čarobnu šumu.



Stranica