Stanje sigurnosti u cestovnom prometu

U dane produženog vikenda, od 29. prosinca do 1. siječnja, na području PU istarske evidentirano je ukupno 13 prometnih nesreća, i to šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U dane produženog vikenda, od 29. prosinca do 1. siječnja, na području PU istarske evidentirano je ukupno 13 prometnih nesreća, i to šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je osam osoba, od kojih je pet osoba zadobilo teške tjelesne ozljede, dok su tri osobe lakše ozlijeđene. Alkohol kod vozača evidentiran je u šest prometnih nesreća. Neprilagođena brzina evidentirana je u četiri prometne nesreće, i to na području:

 

PP BUJE-BUIE

  • na kolniku županijske ceste 5070, Buje-Brtonigla

 

POSTAJA PROMETNE POLICIJE PULA-POLA

  • na državnoj cesti 75, Vodnjan
  • na kolniku Medulinske ceste u Puli

 

     PP ROVINJ-ROVIGNO

  • na županijske ceste 5096, Bale

 

   Utvrđeno je 211 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 82 prekršaja
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 17 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 12 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 12 prekršaja
  • nepropisno pretjecanje – 14 prekršaja 
  • ostali prekršaji – 74 prekršaja

 

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 385 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 18 vozača i 3 vozila. Izdvajamo slijedeće događaje:  

U petak, 29. prosinca u 23.20 sati, izvršenim nadzorom brzine kretanja vozila u Tršćanskoj ulici u Puli, utvrđeno je da je 45-godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom marke Citroen, na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 km/h, brzinom od 93 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, vozačici je izdano izvješće o počinjenom prekršaju na iznos od 2000 kn.

U subotu, 30. prosinca u 02,00 sati u Puli, na kolniku Carrarine ulice, policijski službenici zaustavili su osobni automobil marke Opel, kojim je upravljao 53-godišnji vozač. Nad vozačem je obavljeno alkotestiranje, kojom prilikom je utvrđena koncentracija alkohola od 2.03 g/kg. Zbog upravljanja vozila pod utjecajem alkohola, vozač je isključen iz prometa te mu je izdan prekršajni nalog na iznos od 5000 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

U subotu, 30. prosinca u 02,15 sati u Puli, Cesta Prekomorskih brigada, 43-godišnji vozač osobnog automobila marke Peugeot, odbio je zaustaviti svoje vozilo na znak obaveznog zaustavljanja koji su mu dali policijski službenici, nastavivši daljnju vožnju. Nakon što je vozač zaustavljen, obavljeno je alkotestiranje, kojom prilikom je utvrđena koncentracija alkohola od 1.85 g/kg. Zbog upravljanja vozila pod utjecajem alkohola vozač je isključen iz prometa te mu je izdan prekršajni nalog na iznos od 8000 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

 

               



Stranica