Stanje sigurnosti u cestovnom prometu tijekom vikenda

Tijekom vikenda je na području PU istarske evidentirano ukupno 11 prometnih nesreća i to dvijeprometne nesreće s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom.

Foto: Ilustracija  

Tijekom vikenda je na području PU istarske evidentirano ukupno 11 prometnih nesreća i to dvijeprometne nesreće s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom.

U nesrećama su dvije osobe lakše ozlijeđene. . Alkohol kod vozača evidentiran je tri prometne nesreće. Neprilagođena brzina kao greška, evidentirana je u tri prometne nesreće i to na području:

 PP LABIN

  • na kolniku županijske ceste 5103, Labin-Koromačno

 POSTAJA PROMETNE POLICJE PULA-POLA

  • na kolniku Ulice Marsovog polja

 PP POREČ-PARENZO

  • na kolniku državne ceste 75, Tar

Utvrđeno je 326 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 125 prekršaja
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 47 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 35 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 14 prekršaja
  • nepropisno pretjecanje – 9 prekršaja 
  • ostali prekršaji – 96 prekršaja

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 824 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 49 vozača i 9 vozila.

Događaji koje izdvajamo:

Policijski službenici PP Buje su u subotu oko 18.20 sati na državnoj cesti 200, Buje-Kaldanija prilikom kontrole prometa zaustavili automobil Renault, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 27-godišnjak. Provedenom kontrolom utvrđeno je da je upravljao automobilom  pod utjecajem alkohola 0.73 g/kg te da se izvan naselja kretao brzinom od 127 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 60 km/h. Vozač je isključen iz prometa, te mu je prekršajnim nalozima određena kazna u iznosu od 4000 kn i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B  kategorije u trajanju od 1 mjesec.

 U nedjelju oko 2.45 sati, u Labinu, na kolniku ulice Zelenice, policijski službenici PP Labin su  prilikom kontrole prometa zatekli 54-godišnjaka koji je upravljao automobilom Hyundai, pulske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 2.08 g/kg. Zbog počinjenog prekršaja vozaču je izdan prekršajni nalog na iznos  od 5000 kn, i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B  kategorije u trajanju od 9 mjeseci.



Stranica