Nagrađeni učenici upoznali rad pomorske policije

Foto: PU istarska

Tijekom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, Policijska uprava istarska je u suradnji s Gradom Pula, Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije, Gradskim društvom Crvenog križa Pula, Istarskom županijom (kampanja Bježi/Via), Udrugom kineziologa, Udrugom UZPIRO Cro, Udrugom Institut i Centrom za socijalnu skrb Pazin – Podružnica Obiteljski centar Pula provela brojne aktivnosti kako bi se javnost upozorilo na problem ovisnosti. Između ostalog, organizirala je i natječaj za najbolji slogan u Mjesecu borbe protiv ovisnosti.

Učenici sedmih i osmih razreda pulskih osnovnih škola dobili su zadatak nastaviti rečenicu ''(Ne)ovisan znači…''. Na natječaj su pristigla 33 slogana, a stručni žiri kao najbolje je izabrao tri slogana:

  • ''(Ne)ovisan znači biti slobodan i sretan'', OŠ Monte Zaro, Ivan Milić, 7b
  • ''(Ne)ovisan znači slijediti svoj put i ne biti tuđi kaput'', OŠ G. Martinuzzi, Erin Rupčić, 8b
  • ''(Ne)ovisan znači imati stav i biti zdrav'', OŠ G. Martinuzzi, Katja Ruba, 8a.

Učenici koji su napisali najbolje slogane dobili su za svoj trud zahvalnice Gradskog društva Crvenog križa Pula, a osvojili su i nagradu da jedan dan provedu s pomorskom policijom i saznaju nešto više o radu policijskih službenika. Ta mogućnost pružila im se danas u Puli. Na Riječkom gatu, djecu i njihove mentorice dočekali su djelatnici Postaje pomorske policije Pula-Pola Josip Bubić, Valdi Bubić i Saša Cvitić, koji su ih upoznali sa  zadaćama pomorske policije i službenim plovilom. Kako sve ne bi ostalo samo na teoriji, kroz plovidbu pulskim akvatorijem učenici su saznali kako je osnovna zadaća pomorske policije zaštita i spašavanje osoba te nadzor državne granice. Učenici i njihove mentorice su prikazanim bili jako zadovoljni, a kroz razgovore s policijskim službenicima dobili su niz korisnih i zanimljivih informacija o svakodnevnim policijskim zadaćama. Jednoglasno su zaključili kako je policijski posao, premda težak, zanimljiv i izazovan, ali prije svega častan i na dobrobit svih građana.



Stranica