Priveden zbog prijetnje policijskim službenicima

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 31-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prijetnja. Naime, 25. ožujka oko 00.50 sati, policijski službenici su na Pazinskoj cesti u Žminju zaustavili automobil VW Golf, riječke registarske oznake, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije, upravljao 31-godišnjak

Foto: Ilustracija  

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 31-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prijetnja. Naime, 25. ožujka oko 00.50 sati, policijski službenici su na Pazinskoj cesti u Žminju zaustavili automobil VW Golf, riječke registarske oznake, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije, upravljao 31-godišnjak. Muškarac je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 0.85 promila, a kod sebe je imao 2 grama amfetamina i osobnu iskaznicu kojoj je isteklo važenje. Radi sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici su ga uhitili i priveli u policijsku postaju, a tijekom privođenja, 31-godišnjak je vrijeđao policijske službenike i prijetio im smrću.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 25. ožujka u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, 31-godišnjaku je izdan prekršajni nalog, dok je radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.



Stranica