Četvero pulskih policajaca završilo utrku 100 milja Istre

Foto: PU istarska

Proteklog je vikenda na području Istre održana najveća hrvatska ultra trail utrka 100 milja Istre.Na utrci su sudjelovala 1.652 trkača iz 52 zemlje, a sama staza prolazila je najljepšim predjelima Istre – od Labina preko Učke, Ćićarije, Buzeta, Huma, Motovuna, Buja pa do Umaga. Ovo je bilo šesto izdanje te utrke, a uz glavnu, crvenu stazu od 168 kilometara, natjecatelji su svoje vještine mogli isprobati i na plavoj stazi od 110 kilometara, zelenoj od 67 kilometara i žutoj od 41 kilometra.

U ovoj, jednoj od najjačih i najkvalitetnijih utrka u Europi, sudjelovalo je i četvero djelatnika Policijske uprave istarske, koji su uspješno odradili svoje dionice i utrčali u cilj u Umagu s osmjehom na licu. Na najtežoj dionici, istarsku policiju predstavljali su policijska službenica za odnose s javnošću Nataša Rogić Jukopila i policijski službenik Sektora kriminalističke policije Bernard Perković, koji su od Labina do Umaga stigli za 32 sata i 56 minuta. Nataša i Bernard su na svoju zahtjevnu pustolovinu krenuli u petak u 17 sati, a u cilj su pristigli u nedjelju u 1.56 sati. Bernard je prošle godine otrčao 108 kilometara te mu je ovo bila prva utrka od 100 milja, dok je Nataša i prošle godine uspješno otrčala istu dionicu, a ove godine popravila je vrijeme za više od sat vremena te je u poretku žena zauzela 11. mjesto, druga je natjecateljica iz Hrvatske i prva iz Istre.

Na žutoj stazi, od Motovuna do Umaga, istarsku policiju predstavljali su policijska službenica za odnose s javnošću Suzana Sokač i policijski službenik Sektora kriminalističke policije Emir Jakupović. Emir je ove godine prvi puta sudjelovao na utrci 100 milja Istre te je 41 kilometar otrčao za 5 sati i 26 minuta, dok je Suzana i prošle godine sudjelovala na utrci, a ove godine otrčala ju je za sat vremena brže te je u cilj ušla nakon 6 sati i 5 minuta.

Svo četvero policijskih službenika ujedno su i članovi trkačke sekcije IPA regionalnog kluba Istra te se rekreativno bave što brdskim, što cestovnim trčanjem. Na 100 milja Istre trčali su u prirodi, po označenim stazama, većinom izvan uređenih površina te su svladali značajne visinske razlike.



Stranica