U Puli održane Sportske igre mladih

Foto: Ilustracija

Povodom održavanja Sportskih igara mladih u 2018., Ministarstvo unutarnjih poslova zajedno s Organizacijskim odborom Sportskih igara mladih i u suradnji s partnerima pripremilo je niz preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja, ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta, kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje. Navedene aktivnosti održavat će se diljem Hrvatske, a jedna od njih održana je jučer na Karolini u Puli. 

Nakon ceremonije otvorenja 22. Sportskih igara mladih, u sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s pulskog područja, koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara, a pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Plazma sportskih igara mladih, koja će se održati krajem lipnja.

Na Karolini je bio postavljen i edukativno-informativni kutak policije pa su učenici mogli upoznati policijske vještine, policijsku opremu i tehniku. Razgledali su službene motore, bicikle i vozila policija, a u druženju s policijskim službenicima dobili su korisne savjete, publikacije i letka na temu prevencije govora mržnje, huliganizma, nasilja te opasnosti zlouporabe droga, alkohola i kocke, te važnosti promicanja pozitivnih životnih stilova u sklopu projekta ''Zdrav za 5''. Osim policije, svoje aktivnosti u edukativno-informativnom kutku imali su i partneri. HAK – Auto klub Pula Rovinj postavio je poligon za vožnju biciklom, Gradsko društvo crvenog križa Pula imalo je vježbu pružanja prve pomoći i prigodni info punkt, a info punkt je imao i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, Služba za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja.

Djeca su zainteresirano obilazila sve info punktove edukativno-informativnog kutka policije pod nazivom ''Zajedno više možemo – u akciji s policijom'', a posebno one interaktivne te su pokušali oživjeti lutku umjetnim disanjem i pozorno poslušali savjete djelatnica Spasilačke službe na info punktu Crvenog križa, pratili kako Adrian savladava poligon za vožnju bicikla, ''razgrabili'' letke o sigurnosti na Internetu na info punktu Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, a na policijskim info punktovima svatko je htio biti vozač policijskog motocikla, ući u tzv. maricu i uključiti sirenu policijskog vozila, za što su bili nagrađeni kemijskom olovkom ili privjeskom u obliku policajca, uz dobivene savjete o prevenciji i opasnostima zlouporabe raznih vrsta ovisnosti te važnosti pravog, pozitivnog, sportskog navijanja i bavljenja sportom.



Stranica