Mijenjao novac na ulici pa umjesto kuna dobio bugarske leve

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem, koji je jučer u Puli prevario 64-godišnjeg njemačkog državljanina. Naime, 29. svibnja oko 9 sati, u Nazorovoj ulici u Puli, Nijemcu je prišao nepoznati muškarac te mu je ponudio zamjenu novca po povoljnijem tečaju.

Foto: Ilustracija  

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem,  koji je jučer u Puli prevario 64-godišnjeg njemačkog državljanina. Naime, 29. svibnja oko 9 sati, u Nazorovoj ulici u Puli, Nijemcu je prišao nepoznati muškarac te mu je ponudio zamjenu novca po povoljnijem tečaju. Njemački državljanin je pristao te je muškarcu dao 200 eura, za što je dobio nekoliko novčanica, odnosno više stotina bugarskih leva te je naknadno, tek nakon odlaska počinitelja, shvatio da je prevaren.

Policijska uprava istarska savjetuje građane i turiste da novac mijenjanu u za to ovlaštenim institucijama (bankama i mjenjačnicama), a ne na ulici te  da ne nasjedaju na pokušaje pomoći ''dobronamjernih'' osoba kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Ukoliko posumnjaju da su žrtve prijevare, mogu se obratiti policiji na broj 192 ili osobno doći u policijsku postaju.



Stranica