Prijavljeni zbog onečišćenja okoliša – nadopuna događaja

Foto: Ilustracija

Labinska je policija, u nastavku kriminalističkog istraživanja, utvrdila sumnju da su kazneno djelo onečišćenje okoliša počinila još četvorica muškaraca. Za teško kazneno djelo protiv okoliša, uz već troje prijavljenih sirijskih državljana, osumnjičeni su i 25-godišnji državljanin Sirije, 59-godišnji hrvatski državljanin, 44-godišnji hrvatski državljanin i 29-godišnji hrvatski državljanin.

Državljanina Sirije tereti se da kao stražar na brodu nije poduzeo propisane mjere prilikom ukrcaja brodskog goriva iz kamionskih cisterni na teretni brod, dok se 44-godišnjaka kao odgovornu osobu za rad prijenosne pumpe i agregata koji službi za ukrcaj goriva na brod te 29-godišnjaka i 59-godišnjaka, kao vozače cisterni, tereti da su započeli i dovršili prijenos goriva iz cisterni na teretni brod, bez da su prethodno uspostavili komunikacijsku vezu s odgovornim osobama na brodu i dobili odobrenje za ukrcaj goriva u brod.

Protiv četvorice osumnjičenih podnijeta je dopuna kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, a policijski službenici nastavljaju provoditi izvide.



Stranica