Vozio motocikl s tuđim registarskim oznakama i pod utjecajem droge

Foto: Ilustracija

Tijekom kontrole prometa, rovinjski su policajci 28. kolovoz oko 22.30 sati, u Istarskoj ulici u Rovinju, zaustavili motocikl Kymco kojim je upravljao 27-godišnjak. Obavljenim provjerama utvrđeno je da mladić upravlja motociklom koji je odjavljen prije nekoliko godina te da se na motociklu nalaze nepripadajuće registarske oznake, odnosno registarske oznake s drugog motocikla. Nadalje, provedenim testiranjem utvrđeno je da 27-godišnjak upravlja vozilom pod utjecajem opojne droge, a kod njega je pronađeno osam grama marihuane.

Budući da je postojala opasnost da će 27-godišnjak nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a protiv njega se zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama, pokreće prekršajni postupak. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave, nad mladićem će se provesti kriminalističko istraživanje.

Policijska uprava istarska upozorava vozače da poštuju prometne propise te da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali opojne droge.

Naime, vozači pod utjecajem droga uvjereni su da imaju kontrolu nad vozilom, no činjenica je da opojna sredstva otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača. Koordinacija im je loša, koncentracija slaba te je u takvim slučajevima i veći rizik od nastanka prometne nesreće.  Stoga, policija upozorava vozače da ne ugrožavaju svoje živote, ali i živote drugih sudionika u prometu te da ne upravljaju vozilima pod utjecajem opojnih droga.



Pisane vijesti