Zatečeni prilikom provale u kuću

Foto: Ilustracija

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 22-godišnjak i 23-godišnjakinja počinili dva kaznena djela teška krađa, a da je 22-godišnjak počinio i kazneno djelo prisila prema službenoj osobi.

Naime, 24. kolovoza oko 10 sati, mladić je pokušao provaliti u kuću u Krnici, no prilikom provale zatekao ga je 43-godišnji vlasnik te je 22-godišnjak pobjegao prema vozilu Honda, zagrebačke registarske oznake, u kojem ga je čekala 23-godišnjakinja. Osumnjičeni su se uputili prema Puli, a vlasnik je krenuo za njima i obavijestio policiju o događaju te su policijski službenici na Šijanskoj cesti zaustavili automobil s osumnjičenim osobama. Prilikom policijskog postupanja, mladić je odgurnuo jednog policijskog službenika te su nad njim primijenjena sredstva prisile radi sprječavanja bijega i daljnjeg napada na službenu osobu.

U nastavku kriminalističkog istraživanja, policijski službenici utvrdili su kako su 22-godišnjak i 23-godišnjakinja počinili još jedno kazneno djelo, odnosno da su 20. kolovoza u jutarnjim satima provalili u kuću u Krnici i otuđili novac i nakit, čime su 53-godišnjeg vlasnika oštetili za nekoliko tisuća kuna.

Osumnjičeni 22-godišnjak priveden je u pritvorsku jedinicu PU istarske 25. kolovoza u jutarnjim satima, dok se protiv 23-godišnjakinja kaznena prijava podnosi u redovnom postupku.



Pisane vijesti