Ne vozite pod utjecajem alkohola!

Policijski su službenici su tijekom proteklog vikenda nadzorom prometa na istarskih cestama zatekli čak 22 vozača kako upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola. Analizom zabilježenih prekršaja utvrđeno ja da vozači češće upravljaju vozilima u alkoholiziranom stanju tijekom vikenda stoga i u ovom blagdanskom tjednu, podsjećamo vozače da ne sjedaju za upravljač ukoliko su konzumirali alkoholna pića.

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklom vikenda policijski su službenici  nadzorom prometa na istarskih cestama zatekli čak 22 vozača kako upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola. Analizom zabilježenih prekršaja utvrđeno ja da vozači češće upravljaju vozilima u alkoholiziranom stanju tijekom vikenda stoga i u ovom blagdanskom tjednu, podsjećamo vozače da ne sjedaju za upravljač ukoliko su konzumirali alkoholna pića.

Naime,  već i manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača, a istovremeno povećavaju samopouzdanje te vozači pod utjecajem alkohola postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa.

Policijska uprava istarska stoga savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol:
•             ako ste u društvu, unaprijed odredite tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol,
•             ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite,
•             koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza,
•             zamolite nekog trijeznog da vas odveze ili pozovite nekoga da dođe po vas,
•             ostanite prespavati do prestanka djelovanja alkohola (pripazite jer ako ste više popili, alkohol ćete imati u organizmu i slijedeće jutro
Policijska uprava istarska svim građanima želi miran i blagoslovljen Božić.


Stranica