Policija educirala privatne iznajmljivače o sigurnosti

Kao jedna od priprema za sigurniju turističku sezonu, ovog vikenda održana je edukacija privatnih iznajmljivača o sigurnosti i zaštiti objekata.

Foto: PU istarska

U subotu, 16. veljače, u Domu hrvatskih branitelja u Puli, po pozivu Klastera turističkih zajednica južne Istre u sklopu provedenih edukacija na 1. Sajmu turističkih proizvoda, Odjel prevencije održao je edukaciju privatnim iznajmljivača na temu ''Provale u stanove, kuće i vikend kuće – načini izvršenja i zaštita''.

U sklopu edukacije slušatelji su se imali priliku upoznati sa rezultatima istraživanja koje je provedeno na području PU istarske, a kojim se željelo izvidjeti u kojoj mjeri su bili štićeni provaljeni objekti (stanovi, kuće, vikend kuće) u smislu posjedovanja nekog oblika mehaničke ili tehničke zaštite. Policijski službenici okupljene su upoznali s najčešćim načinima izvršenja kaznenih djela teških krađa na području Istre te načinima samozaštite – od samozaštitnog ponašanja, do mehaničke zaštite (protuprovalna vrata, prozori i ostali elementi zaštite) te tehničke zaštite (protuprovalna zaštita, video nadzor i sl.).

Kroz raspravu u nastavku, privatne iznajmljivače je zanimalo kome se mogu obratiti ukoliko žele poboljšati zaštitu objekata koje posjeduju te je zaključeno da je važno uložiti u zaštitu, ne samo zbog materijalne štete koja može nastati, već i zbog subjektivnog osjećaja sigurnosti osoba koje u objektu borave.
 

Stranica