Rovinjska policija educirala privatne iznajmljivače

Policijski službenici prvode edukacije kako bi pripremili privatne iznamljivače za sigurniju turističku sezonu

Foto: PU istarska

U sklopu priprema za turističku sezonu, u okviru preventivnog projekta ''Sigurnost u turističkoj sezoni'', policijski službenici Policijske postaje Rovinj-Rovigno proveli su jučer, 28. svibnja, edukaciju privatnih iznajmljivača. Edukacija je održana u prepunoj dvorani kaštela Bembo u Balama u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Bale – Valle.

Budući da turisti prilikom odabira turističke destinacije ne biraju samo lijepe, već i sigurne lokacije, policijska službenica za prevenciju podsjetila je privatne iznajmljivače na važnost samozaštitnog ponašanja. Upoznala ih je s najčešćim oblicima imovinskih delikata koji se događaja za vrijeme turističke sezone te kako se mogu zaštititi i demotivirati počinitelja, odnosno koje mjere samozaštite te tehničke i mehaničke mjere zaštite mogu poduzeti.

Kako na području Istre tijekom ljeta boravi velik broj stranaca, policijski službenici za migracije educirali su građane o odredbama Zakona o strancima, koje reguliraju obvezu prijave smještaja stranaca, s naglaskom na prijavu smještaja državljana trećih zemalja te provedbu inspekcijskog i upravnog nadzora.
 

Stranica