Pet osoba ozlijeđeno u prometnoj nesreći na Istarskom ipsilonu

Pet je osoba ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer na Istarskom ipsilonu

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 18 sati na istarskom ipsilonu, dvije su osobe teško, a tri lakše ozlijeđene.

Nesreća se dogodila kada je 55-godišnjak upravljao automobilom Chevrolet, pulske registarske oznake, kolnikom brze ceste B8,  iz smjera čvora Cerovlje prema čvoru Ivoli.
Vozač je u lijevom zavoju prešao na suprotnu prometnu traku, gdje se sudario s automobilom Alfa, talijanske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 28-godišnji talijanski državljanin. Od siline udarca, Alfa je udarila u zaštitnu ogradu, dok se Chevrolet nastavio nekontrolirano kretati po kolniku te je udario u automobil VW Caddy, zagrebačke registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 59-godišnjak, koji je izbjegavajući sudar udario u zaštitnu ogradu. Ozlijeđenima u prometnoj nesreći, pružena je pomoć u riječkoj bolnici, gdje je utvrđeno da su putnici iz Chervoleta, 56-godišnjakinja i 59-godišnjak teško ozlijeđeni, dok su vozači automobila Chevrolet i Volkswagen te 25-godišnji putnik iz Chevroleta lakše ozlijeđeni.

Protiv vozača Chevroleta se nadležnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
Za vrijeme obavljanja očevida, promet je od čvora Ivoli do čvora Cerovlje bio u prekidu od 18.30 do 20.30 sati.

Stranica