U Puli održana jedna od preventivnih aktivnosti u sklopu akcije ''Mir i dobro''

U petak je u Puli održan edukativni info punkt o opasnostima koje mogu nastati nestručnim rukovanjem pirotehničkim sredstvima

Foto: PU istarska

Policija je započela provoditi tradicionalnu akciju ''Mir i dobro'' pa su tako u petak, 13. prosinca u poslijepodnevnim satima, u trgovačkom centru na Stoji, Odjel prevencije i Policijska postaja Pula-Pola u suradnji s Gradskim društvom crvenog križa Pula održali edukativno-informativni punkt.

Na info punktu građani su se mogli informirati o zakonskim odredbama glede korištenja pirotehničkih sredstava te su, na za tu prigodu našminkanoj lutki, mogli zorno vidjeti koje posljedice mogu prouzročiti pirotehnička sredstva kada njima rukuje osoba koja to po zakonu nije ovlaštena, posebice maloljetnici ili ako se pirotehnikom rukuje na neoprezan način. Djelatnice i volonterke crvenog križa su zainteresiranima pokazale na koji način se pruža prva pomoć ozlijeđenoj osobi, s naglaskom na ozljede prstiju.

Zainteresiranost za ovakav oblik edukacije su posebice pokazala djeca i mlađa populacija, koji su s roditeljima prilazili i tražili pojašnjenja odredbi, dok su roditelji putem fotografija ozljeda koje su se nalazile na info punktu djeci dočaravali koliko nespretno rukovanje pirotehnikom ili rukovanje bez nazočnosti odrasle punoljetne osobe može biti opasno. Građanima je također skrenuta pozornost na opasnosti koje mogu prouzročiti pirotehnička sredstva kada se koriste u zatvorenim prostorima ili na prostorima gdje se okuplja veći broj osoba.

Odjel prevencije će i nadalje nastaviti s provedbom edukacija u osnovnim školama i ovakvim oblikom edukacija putem edukativno informativnih info punktova te će se sljedeći info punkt održati 20. prosinca od 10 do 12 sati na Trgu maršala Tita u Rovinju.
 
 

Stranica