Stanje sigurnosti u cestovnom prometu tijekom vikenda

Policijski službenici su i ovog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija

U dane vikenda, od 17. do 19. travnja 2020. godine, na području PU istarske evidentirane su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći sudionik je bio pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda policijski službenici kontrolirali su ukupno 255 vozača/vozila, a iz prometa su isključili 16 vozača i šest vozila. Utvrđeno je 143 prekršaja, od kojih izdvajamo:
 
·         nepropisna brzina – 64 prekršaja
·         nekorištenje sigurnosnog pojasa – 13 prekršaja
·         vožnja neregistriranim vozilom – 5 prekršaja
·         upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 10 prekršaja
·         upravljanje pod utjecajem opojnih droga – 3 prekršaja
·         ostali prekršaji – 48 prekršaja.
 
U nedjelju, 19. travnja oko 19.25 sati, na državnoj cesti 77, u mjestu Svetvinčenat, policijski službenici zaustavili su osobni automobil Peugeot 206, pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnji vozač. Nad vozačem je obavljeno alkotestiranje te je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2.28 promila. Zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnih sredstava te mu je određena kazna u iznosu od 10 tisuća kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 

Stranica