U ponedjeljak kontrola korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela

Policijski službenici će u ponedjeljak provesti pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela u vožnji

Foto: Ilustracija

Prometna policija nastavlja s aktivnostima kojima je cilj podići prometnu kulturu i osvijestiti vozače na opasnosti u prometu pa će tako u ponedjeljak, 19. listopada od 9 do 14 sati, policijski službenici na području Pule provesti kontrolu korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela.

U prvih devet mjeseci ove godine djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola utvrdili su ukupno 11.205 prekršaja, od čega 1.543 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 2.283 prekršaja nepropisne uporabe mobitela. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine, utvrđeno je 5% više prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i čak 41% prekršaja nepropisne uporabe mobitela.

Uz vožnju pod utjecajem alkohola i nepropisnu brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela četiri su glavne ubojice u prometu, odnosno prekršaji koji izazivaju prometne nesreće s najtežim posljedicama. Policija stoga podsjeća vozače i putnike u vozilima da se obavezno vežu prije svake vožnje, pa i one najkraće te da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, a ukoliko ga već moraju koristiti, da upotrebljavaju napravu koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku.   
 

Stranica