Pulska policija otkrila provalnike

Policija je uhitila tri provalnika, a kriminalističko istraživanje se nastavlja, s obzirom da su prilikom pretraga pronađeni brojni predmeti

Foto: PU istarska

Pulska je policija provela još jedno uspješno kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 20-godišnjak, 21-godišnjak i 25-godišnjak počinili pet kaznenih djela, i to četiri kaznena djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe.

Nakon što je evidentirano nekoliko provala i krađa u okolici Pule, policijski službenici počeli su pojačano obilaziti zemljišta i gradilišta koja se nalaze na osami te su 27. studenoga oko 23 sata na području Žminja uhitili 20-godišnjaka i 21-godišnjaka koje su zatekli kako obilaze oko jedne kuće. Već sljedećeg dana uhitili su i trećeg muškarca zbog sumnje da je, zajedno s već uhićenim dvojcem, počinio nekoliko kaznenih djela.
 
Mladiće se sumnjiči da su od 21. do 25. studenoga počinili četiri provale. U Barbarigi su provalili u spremište na zemljištu na kojem se gradi kuća te su otuđili razne alate i time oštetili pravnu osobu iz Vodnjana za više tisuća kuna. Na zemljištu s vikend kućom u Ulici Put od fortica prerezali su lokot na ulazu te su otuđili bušilice, pile i razne druge alate, ručnike, posteljinu i druge predmete, čime su 53-godišnjeg vlasnika oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna, a na Vidrijanskom putu savili su žicu i ušli u ograđeno odlagalište vozila. Osumnjičeni su s nekoliko vozila otuđili razne dijelove, kao što su akumulatori, zvučnici, sjedala, naplatci s pneumatika, a akumulatore su otuđili i s jednih električnih invalidskih kolica. Materijalna šteta, koja je nastala 52-godišnjem vlasniku, zasad još nije utvrđena. Posljednju provalu osumnjičeni su počinili na području Vižinade, odnosno u mjestu Velići, gdje su provalili u kuću u izgradnji te su otuđili razne alate i agregat za struju, čime su 39-godišnjaka oštetili za više tisuća kuna.
 
Osim za provale, osumnjičene se tereti i da su počinili jednu krađu. U razdoblju od 21. do 24. listopada sa zemljišta na području mjesta Radeki Polje otuđili su oko 80 komada građevinske oplate te su time oštetili 40-godišnjeg vlasnika za više tisuća kuna.

Policijski službenici obavili su više pretraga vozila i prostora te su pronašli predmete koji potječu iz provala, a prilikom pretrage vikendice na području Žminja, koju su koristili 20-godišnjak i 21-godišnjak, pronašli su i drogu. Pronašli su kutiju s oko 333 grama marihuane i jednu staklenku s marihuanom ukupne težine 120 grama tako da će se protiv dvojice mladića podnijeti i kaznena prijava za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 28 i 29. studenoga, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske, a policijski službenici nastavljaju provoditi izvide, s obzirom da je prilikom pretraga pronađeno više premeta kojima je potrebno utvrditi vlasništvo.
 

Stranica