Najava prometne akcije kontrole brzine kretanja

Na području Policijske uprave istarske sutra od 11 do 15 sati prometna akcija „Kontrola brzine kretanja vozila“.

Foto: Ilustracija
 
Na području Policijske uprave istarske 2020. godine evidentirana je 1201  prometna nesreća, od kojih 15 nesreća s poginulim osobama, 400 s ozlijeđenim i 786 s materijalnom štetom.
 
U prometnim nesrećama poginulo je 16 osoba, 85 osoba zadobilo je teške i 416 lakše tjelesne ozlijede.
 
Najviše osoba u prometnim nesrećama 2020. godine stradalo je zbog nepropisne ili neprilagođene brzine radi čega je 5 osoba poginulo, 34 su zadobile teške i 132 lakše tjelesne ozlijede.
 
 Radi smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica na području Policijske uprave istarske 21. siječnja  2021. godine od 11 do 15 sati provest će se prometna akcija „Kontrola brzine kretanja vozila“.
 
Za vrijeme prometne akcije na cestama će se pojačano nadzirati brzine kretanja vozila, a prema vozačima koji voze brzinama većim od dopuštene primjenjivati će se sankcije propisane Zakonom. Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu voze dopuštenim brzinama. Vremenska prognoza ukazuje da će u narednim danima biti padalina, kada se zbog mokrog kolnika znatno produljuje zaustavni put vozila  pa je potreban i veći oprez u prometu uz smanjenje brzine i povećanje razmaka između vozila.
 

Stranica