Čistila stan pa pronašla pištolj i predala ga policiji

Policija podsjeća građane da je akcija ''Manje oružja, manje tragedija'' i dalje u tijeku te da svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu, mogu predati to oružje policiji bez ikakvih sankcija

Foto: Ilustracija

Porečkoj je policiji jučer jedna žena predala pištolj Crvenu zastavu M70 s pripadajućim spremnikom u kojem se nalazilo osam komada streljiva te kutiju s 25 komada streljiva. Žena je pištolje pronašla prilikom čišćenja stana, a pripadao je pokojnom članu njene obitelji.

Policijska uprava istarska podsjeća građane da je akcija ''Manje oružja, manje tragedija'' i dalje u tijeku te da svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu, mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak.

Građani koji žele predati oružje, nikako ga ne smiju donositi u policijsku postaju niti ga dirati do dolaska policijskih službenika. O tome mogu obavijestiti policiju pozivom na broj 192 te će na njihovu adresu doći protueksplozijski djelatnici koji će oružje ili eksplozivna sredstva preuzeti na siguran način.
 

Stranica