Jedan pronašao pištolj prilikom preuređenja stana, drugi ga vozio ispod sjedala

Policijska uprava istarska poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija.

Foto: Ilustracija

Jedan građanin predao je policiji pištolj u sklopu akcije ''Manje oružja, manje tragedija'', dok se protiv drugog pokreće prekršajni postupak jer nije prijavio pištolj u zakonskom roku

Pulska je policija jučer oko 15 sati zaprimila dojavu građanina koji je prilikom preuređenja stana  u unutrašnjosti kreveta pronašao pištolj Walther P38 i 17 komada pripadajućeg streljiva. Policijski službenici preuzeli su pištolj u sklopu akcije ''Manje oružja, manje tragedija''.

Dan ranije, 10. listopada oko 23.10 sati, policijski službenici su u Ulici Mate Vlašića u Poreču zaustavili automobil u kojem se kao suvozač nalazio 32-godišnjak koji je ispod sjedala imao plinski pištolj. Muškarac pištolj nije prijavio u zakonskom roku te su mu policijski službenici oduzeli pištolj i protiv 32-godišnjaka će podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Policijska uprava istarska podsjeća građane da akcija ''Manje oružja, manje tragedija'' i dalje traje te ih poziva da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija.
Svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, dužni su posjedovanje takvog oružja prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja. Protiv osoba koje predaju takvo oružje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupci ukoliko oružje predaju prije poduzimanja izvidnih radnji policije. Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje. 

Stranica