Vozio pijan pa prijetio policijskom službeniku

Muškarac je sjeo pijan za volan, a kada su ga policijski službenici priveli, vrijeđao ih je, a jednom je uputio i ozbiljne prijetnje

Foto: Ilustracija

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnja.

Naime, 14. listopada oko 20.50 sati, policijski službenici su u Trgovačkoj ulici u Vodnjanu primijetili muškarca koji je teturajući ušao u automobil Volvo, njemačke registarske oznake i započeo vožnju. Policijski službenici su ga zaustavili i obavljenim alkotestiranjem utvrdili kako je muškarac pod utjecajem alkohola od 1.61 promila. Uhitili su 48-godišnjaka, a on je prilikom privođenja započeo vrijeđati i omalovažavati policijske službenike te je prilikom smještaja u prostorije za zadržavanje uputio policijskom službeniku, koji je prema njemu postupao, ozbiljne prijetnje.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnja, osumnjičeni je 15. rujna u večernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. Protiv 38-godišnjaka je podnijet i optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 

Stranica