Pod utjecajem alkohola se sudarili pa narušavali javni red i mir

Oba vozača bila su pod utjecajem alkohola, a nakon prometne nesreće su se posvađali i narušavali javni red

Foto: Ilustracija

U dane vikenda, od 15. do 17. listopada, na području Policijske uprave istarske evidentirano je osam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Alkohol kao uzrok evidentiran je u dvije prometne nesreće.  
 
Tijekom vikenda policijski službenici kontrolirali su ukupno 476 vozača/vozila te su iz prometa isključili sedam vozača i četiri vozila. Utvrđeno je 195 prekršaja, od kojih izdvajamo:
 
  • nepropisna brzina – 52 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 59 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 3 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 31 prekršaj
  • ostali prekršaji – 50 prekršaja
 
Zbog vožnje pod utjecajem alkohola i narušavanja javnog reda i mira, porečka je policija prijavila 24-godišnjaka i 28-godišnjaka.

U nedjelju, 17. listopada iza ponoći, 28-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1.60 promila upravljao automobilom BMW, pulske registarske oznake, kolnikom državne ceste D75. Vozač je u jednom trenutku započeo pretjecati automobil Audi, gospićke registarske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 1.37 promila upravljao 24-godišnjak, pri čemu je BMW bočnom stranom udario u Audi. Nakon udara u Audi, BMW se prevrnuo na krov u dovodnom kanalu.

Nakon prometne nesreće sudionici nesreće su se međusobno posvađali i započeli vrijeđati, što su nastavili i za vrijeme očevida prometne nesreće. Protiv obojice se nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Stranica