Šest naleta na divljač u Istri: vozači, pripazite na neočekivanu pojavu divljači

U naletima automobila na divljač na području Istre nastala je materijalna šteta te policija savjetuje vozače da pripaze na iznenadnu pojavu divljači na cesti

Foto: Ilustracija

Policija je tijekom jučerašnjeg dana evidentirala šest naleta na divljač u Istri, i to po dva na području Pule i Buzeta te jedan slučaj u Umagu i Poreču.

Prvi slučaj evidentiran je 3. studenog oko 5.35 sati u Savudrijskoj ulici u Umagu kada je 38-godišnjak automobilom Renault, pulske registarske oznake, prednjim dijelom automobila udario u srnu, koja se nakon sudara udaljila.

Dva su slučaja evidentirana na području Pule i to oko 18.10 sati u naselju Loborika, kada je 60-godišnjak automobilom Lancia, pulskih registracijskih oznaka udario u divlju svinju koja se nakon sudara udaljila. Potom je oko 21.30 sati u naselju Volme 65-godišnjakinja automobilom Dacia, pulskih registracijskih oznaka, udarila u divlju svinju koja je uginula.

Na državnoj cesti D44 Buzet-Ponte Porton oko 12.35 sati maloljetna polaznica autoškole je automobilom Renault Clio, pulskih registracijskih oznaka, prednjim dijelom automobila udarila u srnu koja je nakon udara odbačena preko automobila te je udarila u automobil Peugeot, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnjak. Nakon udara u automobile, srna se udaljila.

Na porečkom području je oko 6.45 sati 44-godišnjak u naselju Žudetići automobilom Kia, pulskih registracijskih oznaka, udario u srnu koja je uginula. U naletima na divljač na automobilima je nastala materijalna šteta.
 
Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

Stranica