Brzom reakcijom policije uhićen razbojnik

Svega tri sata nakon što je počinio kazneno djelo, osumnjičeni je uhićen na području susjedne policijske uprave

Foto: Ilustracija 

Pulska policija zaprimila je prijavu 36-godišnjeg državljanina Kanade da mu je nepoznati muškarac 23. siječnja oko 5.30 sati u jednom hostelu u Puli zaprijetio pištoljem i otuđio mobitele i bankovnu karticu. Muškarac ga je zavezao i napustio hostel, nakon čega je 36-godišnjak uspio izaći na ulicu i potražiti pomoć. 

Brzom reakcijom policije, osoba koja je dovodi u vezu s događajem uhićena je istog dana u jutarnjim satima na području Policijske uprave primorsko-goranske. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 21-godišnji hrvatski državljanin u noći s 22. na 23. siječnja provalio u hostel u Puli te je iz prostora recepcije otuđio novac, a potom je ušao u sobu u kojoj je spavao 36-godišnji državljanin Kanade te mu je preturao po stvarima, što je probudilo 36-godišnjaka. Kada ga je kanadski državljanin pokušao spriječiti u tome, 21-godišnjak mu je zaprijetio pištoljem te mu je oduzeo mobitele i bankovnu karticu, s kojom je potom na jednom bankomatu u Puli podignuo novac. 

Operativnim radom policijskih službenika na terenu ubrzo je utvrđeno kako je osumnjičeni autobusom napustio Pulu i uputio se prema Rijeci, gdje su ga na autobusnom kolodvoru uhitili djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske koji su proveli kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i utvrdili kako je u Puli počinio kaznena djela teška krađa i razbojništvo. Osim toga, utvrdili su kako je 21-godišnjak odgovoran i za nekoliko kaznenih djela počinjenih na njihovom području.

 

Stranica