Najava kontrole korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela

Policijski službenici će danas na području Pule provesti prometnu akciju tijekom koje će kontrolirati korištenje sigurnosnog pojasa i nepropisnu uporabu mobitela

Foto: Ilustracija

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Pula-Pola će u danas od 9 do 14 sati provesti preventivno-represivnu prometnu akciju ''Kontrola korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela''.
               
Na području Postaje prometne policije Pula-Pola tijekom veljače  2022. godine zabilježeno je 36 prometnih nesreća, što je 50% više u odnosu na usporedno razdoblje 2021. godine, kada su zabilježene 24 prometne nesreće.
               
Tijekom veljače utvrđena su 163 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, što je 24% više od usporednog razdoblja 2021. godine, kada je zabilježen 131 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, a evidentirali su 287 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, što je 3% prekršaja manje nego u 2021. godini, kada je utvrđeno 296 prekršaja nepropisne uporabe mobitela.

Pravilno vezivanje sigurnosnim pojasom smanjuje rizik od ozljeđivanja te pridonosi smanjenju opasnosti od nastanka teških ozljeda  pri prometnim nesrećama pa stoga apeliramo na vozače i putnike u motornim vozilima da se prije svake vožnje, pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom. Također pozivamo vozače da tijekom vožnje ne koriste mobitel i druge uređaje uporabom ruku, s obzirom da njihovo korištenje tijekom upravljanja vozilom značajno umanjuje sposobnost pravovremenog reagiranja.
 


 

Stranica