Provedena preventivna prometna akcija "Uspori - u prometu nisi sam"

Preventivna prometna akcija provedena je  i kao najava 24-satnog nadzora brzine kretanja koji će se provesti ovog tjedna

Foto: PU istarska

Kao što je najavljeno, policijski službenici Postaje Prometne policije Pula-Pola, od 21. do 24. ožujka 2022. provodili su preventivnu prometnu akciju "Uspori - u prometu nisi sam".

Prometna akcija provedena je na području općine Marčana, te gradovima Vodnjanu i Puli gdje su policijski službenici obavljali nadzor prometa korištenjem preventivnog uređaja za nadzor brzine kretanja tzv. predočnika. Tijekom provođenja prometne akcije policijski službenici su vozačima ukazivali na potrebu odgovornog ponašanja u prometu uz poštovanje prometnih propisa i povećanja prometne kulture, s posebnim naglaskom na poštovanje dopuštenih i ograničenih brzina kretanja. Naime, poštovanje prometnih propisa i prometna kultura jedni su od ključnih čimbenika koji utječu na sigurnost u prometu i značajno umanjuju mogućnost nastanka prometnih nesreća.

Na informativno-kontrolnim točkama obavljen je nadzor 87 vozila i vozača, a trojici savjesnih vozača koji u posljednjih deset godina nisu zabilježeni kao počinitelji prometnih prekršaja podijeljeni su promidžbeni materijali Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

VEZANA VIJEST: Sutra u Istri 24-satni nadzor brzine kretanja vozila

Stranica