Troje ozlijeđenih zbog neprilagođene brzine

Budući da se zbog vožnje neprilagođenom ili nepropisnom brzinom događa najveći broj prometnih nesreća, pogotovo onih s najtežim posljedicama, policija apelira na vozače da budu odgovorni sudionici u prometu

Foto: Ilustracija

U dvije prometne nesreće, koje su se dogodile zbog vožnje neprilagođenom brzinom kretanja, ozlijeđene su tri osobe, a težina njihovih ozljeda zasad nije poznata.
 
Jučer, 28. ožujka oko 16.45 sati, na državnoj cesti D-75 kod Funtane 28-godišnjak je upravljao automobilom Opel, daruvarske registracijske oznake, prije stjecanja prava na upravljanje vozilima. Vozač je zbog neprilagođene brzine kretanja udario u automobil Fiat, pulske registracijske oznake, kojim je ispred njega upravljao 23-godišnjak, a koji se zaustavio na kolniku jer se ispred njega nalazio zaustavljeni teretni automobil Mercedes, zagrebačke registracijske oznake, radi izvođenja radova.
U nesreći su ozlijeđena oba vozača te su prevezeni u pulsku bolnicu na daljnju medicinsku obradu i utvrđivanje težine ozljeda.
 
Noćas, 29. ožujka oko 1 sat, na autocesti A9 kod Višnjana 24-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije upravljao je automobilom BMW, makedonske registracijske oznake te je u zavoju zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad vozilom i sletio van kolnika, gdje je udario u ogradu i stablo, a potom se prevrnuo na krov. Ozlijeđeni mladić prevezen je u riječku bolnicu, a težina njegovih ozljeda zasad nije poznata.
 
Policija će protiv osoba koje su izazvale prometne nesreće poduzeti odgovarajuće mjere radi kršenja prometnih propisa.
 
Budući da se zbog vožnje neprilagođenom ili nepropisnom brzinom događa najveći broj prometnih nesreća, pogotovo onih s najtežim posljedicama, Policijska uprava istarska ponovno apelira na vozače da budu odgovorni sudionici u prometu i da poštuju propisana ograničenja brzine kretanja, kao i da brzinu prilagode stanju i uvjetima na cesti.

Stranica