Neprilagođena brzina i alkohol uzrok dvjema prometnim nesrećama

Vozač pod utjecajem alkohola oštetio stupove rasvjete i prometne znakove u Puli, a na Barbanštini muškarac s vozilom završio na krovu uz teške tjelesne ozljede

Foto: Ilustracija
 
Prometna policija u subotu oko 22,45 sati zaprimila je dojavu o prometnoj nesreći koja se dogodila na kolniku Ceste prekomorskih brigada u Puli.
 
Po izvršenom očevidu i provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osobnim automobilom BMW, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojemu je istekla valjanost prometne dozvole upravljao 26-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0.89 promila prije stjecanja prava na upravljanje.
 
Nesreća se dogodila kada je vozač dolaskom na raskrižje sa Rizzijevom ulicom, uslijed brzine neprilagođene osobinama i stanju ceste, prednjim djelom vozila zahvatio otok za usmjeravanje prometa i stup javne rasvjete kojeg je u cijelosti polomio, nakon čega je nastavio nekontrolirano kretati se vozilom i udario u putokaznu ploču i prometni znak. 
Policija protiv vozača pokreće prekršajni postupak. U prometnoj nesreći srećom nije bilo ozlijeđenih osoba.
 
Noćas oko 2 sata zaprimljena je dojava o još jednoj prometnoj nesreći koja se dogodila na cesti Raša – Barban, u kojoj je 60-godišnjak upravljao osobnim automobilom Opel, pulskih registracijskih oznaka. Vozač je u jednom trenutku, uslijed brzine neprilagođene osobinama i stanju ceste, izletio van kolnika te prednjim lijevim djelom udario u kameni odsjek, nakon čega je došlo do prevrtanja vozila. 
 
Radi zadobivenih teških tjelesnih ozljeda vozač je prevezen u pulsku bolnicu.


Stranica